При кашлица, температура, болки в гърлото има основание да се търси лекарска помощ за COVID-19, предупреди националният здравен инспектор доцент Ангел Кунчев.
Сега репродуктивното число е 1,04 т.е. приблизително 10 души заразяват 11, обяви той в сутрешния блок на Нова тв. Въпросът е да не допуснем големи епидемични взривове, заяви националният здравен инспектор.
„Да, на второ място сме по смъртност на 1 милион души, но зависи за какво говорим като отчет – дневен, седмичен или по-дълъг. Ще се анализира защо обаче явно смъртността в България стана по-висока, след като в България има спад на случаите на коронавирус, в Европа средно има увеличение (по 22-23% за двата показателя съответно на седмична база), но смъртността се оказва съвсем различна. Никой не може да гарантира, че тенденцията на намаляване на случаите в България ще се запази. В Западна Европа вече има увеличения от 50-80 процента", заяви Кунчев.
Той каза, че пълно затваряне на градове няма да има - не мога да си представя каква трябва да е ситуацията за такова нещо, но може да се затварят определен тип обществени места - зали, заведения.
Националният здравен инспектор коментира предстоящото отваряне на училищата.
"Каквото става в обществото, това ще става и в училище. Не може училищата да са остров на благоденствието, ако всичко друго върви в лоша посока“, каза той.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I