2,3 на сто от смолянчани имат антитела срещу Ковид-19. Това сочи анализът от проучването на Здравната инспекция сред 350 жители на областта.
То бе проведено в периода 15 юни-6 юли.
Еднаква е честотата на хората с установени антитела при двата пола. По-често са се срещали с вируса хората в активна и над тази възраст. 37,5% (трима от 0 до 59 г.) са изкарали инфекцията без оплаквания, което потвърждава твърденията за безсимптомно протичане. Всички позитивни на възраст над 60 г. са имали симптоми на инфекцията, т.е. възможно е възрастните да боледуват по-тежко. По-чести са леките форми на инфекцията лекувани в дома. 25,0% от болните са лекувани в лечебно заведение.
По-висока с над 1% е честотата на носителите на антитела срещу Ковид-19 в Смолянска област (2,3%) от тези в област Пловдив (1,0%), вероятно поради по-ранното развитие на епидемичния процес в нашата област. Проучването е направено в период след сравнително спокойна епидемична обстановка в областта, последвана от значително завишаване на случаите с коронавирус“, обявиха от Здравната инспекция.
Наличието на антитела при откритите позитивни ще бъде проследено през месец октомври с бързи тестове, допълниха от РЗИ.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I