Вече има пакетно придвижване на партиите към следващия парламент. Топ 3 е факт.
Победител на следващите избори може да бъде и ГЕРБ, и БСП, и „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. 
Пакетно се движат и ДПС и „Демократична България“. Една от двете формации ще бъде 4-та сила, другата - 5-та.
И затваряме вратата, пред която в кашон чакат Обединени патриоти и Мая Манолова.

Идеите на Бойко Борисов за Велико Народно събрание (ВНС) и нова Конституция са добри, но най-вече когато анализът върви пакетно с блокирането на процедурата „служебен кабинет на президента“. ВНС връзва ръцете на Румен Радев.

Президентът няма да може да назначи правителство, но колкото по-дълго властта е в ГЕРБ в настоящата ситуация в страната, толкова повече пасиви ще носи тя на управляващата партия. И не само, защото Улицата, COVID-19 и Зимата са непредвидими, а защото Слави Трифонов ще има достатъчно време за партийно строителство и предизборна стратегия.
Борисов трябва да извади по-голям коз.

БСП. Докато в БСП има силно „герберско ядро“, партията трудно ще мобилизира такъв процент избиратели, че да бъде победител през пролетта на 2021-ва.


„Има такъв народ“ най-много печели от протестиращите, които искат оставката на правителството на Бойко Борисов, казват флиртуващите с властта социолози (днес дори много обичаща управляващите агенция, и много разчитаща на тях, дава на Слави Трифонов 15%).

Вярно, че печели, но партията на шоумена-политик има потенциал дори да разтресе България с отлагането на оставките. Че даже при редовни избори идната пролет. Дотогава хем ще бъде най-близката политическа формация до протестиращите, хем ще си гради партийната къщичка.
Колкото по-късно се проведат изборите, толкова повече "Ива такъв народ" ще прилича на добър сформиран и трениран отбор.

Един от социолозите, клакьори на властта, твърдеше, че от протестите най-много печели ДПС. На такъв трябва да му се ореже хонорара. Всички сочат ДПС като заразен с коронавирус, а партията категорично губи третото място, как така печели!? 

Има риск ДПС дори да се окаже пета партия, с някакво символично присъствие в следващото Народно събрание.
Явно и Ахмед Доган трябва да извади голям коз.
А, всъщност, ДПС продължава да мълчи.

„Демократична България“ ще ги има в следващия парламент. Рестартът бе даден от Христо Иванов на плажа в парка „Росенец“. Добър ход.

Ако той и хората му са се подготвили за маратон и имат ресурси, добре. В противен случай – пето място.

Пакетно на ръба на 4-те процента са „Изправи се, БГ“ на Мая Манолова и Обединените патриоти. Популисти на улицата, популисти във властта. Работа не вършат, но пък имат дарбата да уловят по-лесния за манипулация избирател. Проблемът за двете формации е, че малко остават будалите с бюлетини. Или трябва да имаш много пари, или да говориш убедително.


А пакетно умрели са Веселин Марешки и неговата "Воля", "Атака", СДС, както и неродената нова партия на Цветан Цветанов.
От 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I