За храмовия празник на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в Пампорово на 15 август от 9 часа божествената света Литургия ще възглави архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион. С Негово Високопреподобие ще служи и председателят на храма иконом Запрян Шиков.  Ще помагат иподякони и четци. Песенното озвучение ще бъде на хористите от храм „Св. Неделя“ в Горно Райково, Смолян.
В 11 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а след него раздаден благославен курбан. Специално за празника е организиран транспорт от 8 часа пред супера в Горно Райково.
Счита се, че празникът  Успение на Пресветата Богородица е установен от Апостолите и е важен за всички християни,  свързан с чудното събитие, когато Божията Майка заспива /успение/ и е понесена на ръце от Своя син Иисус Христос към небето, преминава  славно  от земните жители  към  небесните!   Преди това Тя получила вест от Архангел Гавриил заедно с райско клонче, че Волята Божия е това да стане след три дни. В деня на Успението по облаците пристигнали светите апостоли, събрани от Светия Дух, за да се сподобят с благословението на Пречистата Дева. На всекиго пожелавала вечно блаженство и се молела за мир в целия свят.
Нека да сме заедно на този голям и светъл Богородичен  празник!
Архиерейско наместничество – Смолян
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I