Народните представители влязоха тази сутрин в своя нов дом, обграден от хиляди протестиращи, които искат оставка на правителството и главния прокурор. На площада гърмят и бомбички...
„България се намира в тежка политическа, парламентарна, институционална и социално-икономическа криза и криза на доверието във властта. Вече два месеца хиляди българи протестират на улицата, искат промяна. Дотук се стигна в резултат на 10-годишното корумпирано, некомпетентно, задкулисно управление на Борисов. Той, решен да оцелее на всяка цена, днес предлага промяна в Конституцията“.
Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на левицата Корнелия Нинова.
Тя определи предложението не като промяна, а подмяна и печелене на време. Посочи, че това е посегателство върху устоите на държавността и на изконни човешки ценности
„Едва ли ще се запомни с добро този политик, който със стиснат юмрук призовава за метежи и бунт“. Това пък обяви от парламентарната трибуна председателят на ПП на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Думите и бяха част от обръщението, което Дариткова направи на старта на новия политически сезон. Те дойдоха и минути след изявлението на държавния глава Румен Радев, на което от ГЕРБ отказаха да присъстват.
 „Ние от ГЕРБ сме избрали да бъдем национално отговорни, да търсим обединение и умиротворение и да градим България", заяви още тя и изрази надежда, че следващите състави на парламента "ще имат качествата да застанат над личните нападки, обидите и опитите за разделението на българското общество". "Парламентарната група на ГЕРБ осъзнаваме необходимостта от промени в политически и обществения живот на страната и поемаме ясен ангажимент да съдействаме за осъществяването им", обяви Дариткова.
Очаквайте подробности!
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I