За редовни избори през март 2021 г., организирани от действащото правителство, са 35.5% от избирателите. За предсрочни избори, организирани от служебно правителство, са 47%.
Това сочат данните от проучване на агенция „Сова Харис“ по поръчка на всекидневника „Труд“, което е проведено в периода 19-25 август.
Заявление, че са напълно сигурни, че ще гласуват, дават 54% от избирателите. Още 18% - че в известна степен са сигурни и вероятно ще упражнят правото си на глас.
Конкретен отговор за кого ще гласуват дават 64% от гласоподавателите.
ГЕРБ продължава да е първа политическа сила със 17.8%, но според "Сова Харис" партията на премиера Бойко Борисов губи 3.5% от началото на юли. 
Декларираната подкрепа за БСП е 15.7%, което е нарастване с 3.5%.
Най-голям е прогресът при "Има такъв народ" - с 4.9% спрямо юли. Това позиционира партията на Слави Трифонов като трета политическа сила с 10.1%.
Според "Сова Харис" подкрепата за ДПС е 5.9%, а "Демократична България" може да разчита на вота на 4.5% от избирателите, което удвоява политическата ѝ тежест.
Извън парламента остават "Изправи се.БГ" на Мая Манолова, която формация получава получава 2.9%, ВМРО - с 2.4 на сто, а "таванът" на "Воля" е само 1.9%..
"Изправи се.БГ" заедно с АБВ и "Движение 21" биха могли да разчитат на 4.6%, посочват от "Сова Харис" и "Труд".
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I