От началото на пандемията до момента общият брой на потвърдени случаи с COVID-19 в област Смолян е 672, излекуваните са 596, активните случаи към момента са 42-ма, а 34-ма са изгубилите битката с вируса. Това е актуалната информация, представена на редовния ежеседмичен брифинг, който откри и води заместник-областният управител Владимир Гърбелов.
„За изминалата седмица общият брой потвърдени случаи с COVID-19 за област Смолян е 13, като новозаразените лица са на възраст от 28 до 76 години. Излекувани са 23 лица, за съжаление, има и един починал пациент с коронавирус в МБАЛ-Смолян. От новоустановените случаи 4 лица са на домашно лечение, 9 лица са хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ – 8 в болниците на територията на Смолянска област и едно лице в болница извън региона. През изминалата седмица общините Доспат, Неделино и Баните са без регистрирани нови случаи на COVID-19, в останалите седем общини в областта има регистрирани нови случаи. През седмицата са дехоспитализирани 14 лица, като 10 от тях продължават да се лекуват в домашни условия“, посочи д-р Сийка Чернева – директор на „Надзор на заразните болести“ към РЗИ-Смолян.
Здравната инспекция е взела 115 проби за PCR-тестове през изминалата седмица, от които 17 са на потребители и персонал от хосписа в Мадан, като контактни на заразения санитар. Очакват се резултатите.
По отношение на състоянието в МБАЛ-Смолян, директорът на лечебното заведение д-р Марин Даракчиев съобщи, че в момента на лечение са 10 пациента с COVID-19. Няма пациенти на интензивно лечение. Относно починалата от вируса жена през изминалата седмица, д-р Даракчиев поясни, че тя е била лекувана продължително, била е интубирана, и въпреки усилията на лекарите, организмът й не се е преборил.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I