Над 60 са задържаните лица при големия протест на 2 септември в столицата. Хвърлените бомбички са над 100. Само в сутринта са пострадали над 100 полицаи.
Това обяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Антон Златанов в нощта срещу 3 септември.
„Това което беше днес беше дълъг маратон от масови безредици. В града бяха организирани протестни действия. За съжаление дойдоха много хора, чиято единствена цел беше да провокира напрежения, сбивания, нахлувания в сградата на институциите. Бяхме подложени на изпитание да търпим около нас да падат ранени полицаи. Има хора с порезни рани, обгазени, с изгаряния по лицето, обобщи комисар Златанов. По думите му протестиращи използвали чукове, метални палки и други забранени предмети.
"Имаше няколко вида бомби. Едните бяха сигнални ракети. Имаше пиратки. Най-опасни бяха самоделните взривни устройства. Самоделното устройство е хвърлено в колата, след като протестиращ е счупил едно от стъклата. Опорочи се мирния протест. Използваха че има мирно протестиращи граждани да се вклинят сред тях. Част от бомбите, бутилките и камъните бяха хвърляни от задните редици и попадаха в първите редици на протестиращите. Има една граница, която беше премината от тези, които използваха брутална и грозна агресия спрямо полицаите", подчерта комисар Златанов. Според него агресивните лица били няколкостотин.
На снимките: Част от задържаните протестиращи около полунощ. Кадри, заснети с дрон.
Снимки: bTV
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I