„До момента общият брой случаи на заразени с коронавирус за област Смолян е 706. През последната седмица са установени 34 новозаразени, излекувани са 17, за съжаление, двама от пациентите са починали. Общо излекуваните от началото на пандемията са 613, починали са 36. Към момента активни са 57 лица, от които 26 са на домашно лечение, а 31 са хоспитализирани – 18 в МБАЛ-Смолян, 6 в МБАЛ-Златоград, 2 в МБАЛ-Девин, 1 в МБАЛ-Мадан и 4-ма се лекуват в лечебни заведения извън територията на областта“.
Това обяви областният управител Недялко Славов, който представи обобщена информация за разпространението на COVID-19 в област Смолян.
„През изминалата седмица се регистрира скок на броя на новооткритите случаи с COVID-19 – 34, при 13 случая през предходната седмица. Седмичното увеличение е с около 62%“, с тревога съобщи директорът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева. „Сред новооткритите има двама заразени от медицински персонал – две медицински сестри, по една от МБАЛ-Смолян и МБАЛ-Мадан, един санитарен инспектор от РЗИ-Смолян, една детска учителка от детска градина в Смолян и един помощник възпитател в детска градина в община Баните, двама от Дневен център за хора с увреждания в община Неделино. Няма установени случаи на заразени преподаватели от училища. От подадената ежеседмична информация от учебните заведения има 4-ма карантинирани ученика, които са контактни на заразени – двама от село Средец и двама от град Златоград“, допълни д-р Кубатева.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I