Критични участъци по река Бяла в Смолян вече са почистени. Дейностите бяха извършени в рамките на проект FLOOD PROTECTION, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V A "Гърция-България 2014-2020 г.".
Участъците са определени като високорискови от наводнения в Плана за управление на риска от наводнения на Източнобеломорски район 2016-2021 г. През годините нееднократно обилните валежи са довеждали до излизането на реката от речното корито, множество поражения по околните сгради и имущество на живущите в квартал „Устово“, припомня областният управител Недялко Славов.
Почистването е одобрено от отговорните институции, издадено е Разрешение от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район", съгласувано е с Община Смолян.
Дейностите по почистването бяха извършени по река Бяла в участъка от моста при светофара до вливането й в река Черна. Бяха почистени, изгребани и извозени на депо натрупани наносни отложения и отстранени израсналите дървета и храсти. Изцяло е почистено речното легло под мостовете и покритата част от коритото около автогарата в „Устово“. Така се подобрява хидравлична проводимост и се постига по-бърз отток на реката в тези участъци.
Стойността на извършените дейности е 81 164.02 лева с ДДС.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I