За осма поредна година кметът на Мадан Фахри Молайсенов прие в кабинета си първенците по успех в средните училища в общината. Поводът бе подетата от него инициатива, превърнала се традиция, а именно с лични средства да награди младежите с най-висок успех, с които ще могат да си помогнат в старта на университетското обучение.
Днес се срещнах с 17-те поред първенци, от началото на инициативата, които продължават да вървят по пътя на знанието и науката. Поздравявам ги за постигнатите успехи, като им пожелавам да бъдат все така първенци и във всички житейски бъдещи начинания. Искрено се надявам един ден по-знаещи и можещи, да се върнат в Мадан, защото те и всички млади хора са неговото бъдещето!“, заяви кметът.
С най-висок успех от СУ„Отец Паисий” e Моника Митрева, която завърши средното си образование с успех 6,00. Младата дама ще продължи да учи в СУ „Св. Климент Охридски“, като се е насочила към IT- сферата.
Първенецът на ПГ „Васил Димитров“ е Златко Вощев с успех 5,83. Той също е избрал да учи софтуерни системи във Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” в Смолян.
Тази година завършващи 12 клас имаше и в СУ” Св. Св Кирил и Методий” - с. Върбина. От випуска най-високият успех  5.71 е на Севина Бучева, като и тя ще изучава IT-технологии, също в Софийския университет.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I