Скандирания „Оставка“, протестиращи клатят колите на жандармерията, първи арестуван, замервани с яйца полицаи, протестиращ се качи върху кола на жандармерията, пусната димка…
Това се случи в 7.50 часа часа в центъра на София, на площад "Александър Батенберг".
В първия работен ден на депутатите се провежда национален протест, при масирано полицейско присъствие. Хиляди искат оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
В 9.00 часа депутатите откриха новия сезон с химна, а навън имаше опит да се щурмува хода на сградата на Народното събрание. Сблъсъци между полицаи и протестиращи. До момента има двама арестувани.
В 9.18 часа президентът Румен Радев тръгна към парламентарната трибуна за реч, но депутатите от управляващата коалиция напуснаха залата.
Бягството няма да ви спаси от позора, това показва, че истинският парламент е отвън, каза президентът на излизащите народни представители.
Нова ескалация на напрежението в 9.50 часа. Протестиращи люлеят бус на жандармерията. Полицаи принудени да пръскат лютив спрей. Размяна на юмруци.
В 10.00 часа нов опит да се обърне бус на жандармерията. Протестиращ счупи прозорец на возилото и жандармеристите минаха в атака. Пръскане на газ. Пострада оператор на bTV. Още един е арестуван.
20 са обгазените полицаи, съобщиха на извънреден брифинг на полицията.
Призивът е за мирен протест.
Очаквайте подробностите
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I