След онлайн правителственото заседание в сряда, което се проведе на 2 септември на фона на най-масовите протести срещу властта това лято и ескалациите на напрежението, днес премиерът Бойко Борисов обяви две лоши новини, но не коментира арестите на протестиращи и пострадали полицаи и граждани.
Министър-председателят инспектира с джипа си ремонта на Околовръстното в столицата и във Фейсбук заяви:
“Две са лошите новини от последните дни - падането на брутния вътрешен продукт в света. Огромни щети търпят икономиките - 32% в Щатите, - 20 % за ЕС. Още по-лошата новина, че заболелите от COVID-19 в Европа се върнаха от нивата от март месец, което означава, че няма никакъв шанс в следващата година икономиката да тръгне".
Премиерът Борисов подчерта, че и икономическите, и финансовите мерки в подкрепа на бизнеса продължават да работят и изтъкна и добрата работа на медицинските и здравните ни служби. „Пак продължаваме най-добре в Европа да управляваме пандемията. Без да усещат хората психическо натоварване - всичко работи, няма един сектор, който да не работи в момента, за разлика от Европа. И показателите са ни пак от най-добрите“, заяви министър-председателят. Борисов припомни, че продължава спада на икономиката в световен мащаб и предстоят най-тежките месеци.
По време на огледа на новия участък по Софийския околовръстен път премиерът Бойко Борисов изрази удовлетвореност от работата на строителите. „Така изглежда провалена държава. Искам да ми покажат какво са направили те за 30 години. Оставям на хората да преценяват“, коментира Борисов. Премиерът подчерта, че с изграждането на трасето ще се пътува изключително бързо от „Младост“ до магистрала „Тракия“. „Виждате и в събота, и в празници строителите работят, а бяха само две платна. Това е само за 30 дни работа“, посочи министър-председателят.

Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде възстановено до 10 септември. Участъкът се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. и е от републиканския бюджет.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I