Традиционният турнир по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков ще се проведе в събота, 12 септември, в Спортната зала в Смолян, която носи името на шампиона. Събитието е под егидата на кмета Николай Мелемов и СКВТ "Родопа" -Смолян. Утре между 13.00 ч. и 14.00 ч. ще бъдат поднесени цветя от всички състезатели, треньори, съдии и официални лица пред паметника на Железния, след което ще започне същинската спортна надпревара.
В турнира ще участват състезателите на осемте най - добри клуба по вдигане на тежести от Варна, Бургас, Русе, Кърджали, Сопот, Асеновград, Хасково и Смолян.
На събитието ще присъстват съотборниците на Величко - Георги Марков и Златан Ванев, както и помощник-треньорът му в националния отбор Лъчезар Кискилов, приятели и почитатели.
Всички участници ще получат награди с лика на Величко Чолаков.
На 20 август т.г. се навършиха три тъжни години от смъртта на единствения български щангист с медал от олимпийските игри в Атина през 2004 г. в категория над 105 кг.
В същата категория става световен шампион във Ванкувър и европейски шампион в Украйна. След края на състезателната си кариера Величко става треньор в клуба по вдигане на тежести в областния град.
Почетният гражданин на Смолян десетки пъти ни изправяше горди от огромната сила, мощ и упоритост, с които постигаше успехи в спорта и живота. Величко Чолаков остана пример за всички, които се посветиха на този най-български спорт – вдигането на тежести, пример за всички, които ще поемат по неговия път на състезател и треньор. Той ще остане завинаги в сърцето на хората от Родопите.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I