ДПС ще предприеме консултации за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева и ще внесе такъв проект. Това обяви от парламентарната трибуна председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ.

По-рано днес от БСП също поискаха оставката на Караянчева с мотив, че не е допуснала дете в инвалидна количка да ползва тоалетната в сградата на Народното събрание по време на протеста на майките от „Системата ни убива“.

„Едно младо момче беше използвано, вчерашната ситуация беше категорична провокация“, пък заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

„Аз съм човек, който винаги казва истината и се опитвам да бъда изключително коректна, търпелива и да изслушвам всички страни. Вчерашната ситуация за мен беше категорична провокация и днес от парламентарната трибуна колегите от БСП се опитват да правят свой пиар от всичко това. Мисля, че видяхте как едно младо момче беше използвано. Момчето можеше да си бъде вкъщи. Предвид на ситуацията, в която се намираме - COVID, когато всички потоци на движение в парламента са разделени, както на депутатите, така на администрацията, така на журналистите, това дете беше под пряка опасност от зараза. Хората, които бяха с него, не бяха с маски. Всеки сам вижда ситуацията“, каза още Караянчева, като допълни, че не тя е човекът, който се занимава с пропускателния режим в сградата.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I