След експертната среща на епидемиолози и инфекционисти е било взето решението маските да станат задължителни и на открити пространства. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Заповед все още не е издадена. Не е ясно и откога подобна мярка ще влезе в сила.

Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и Експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести излязоха с позиция за въвеждане на задължителни маски на открито, съобщават от подопечното на Ангелов ведомство.

“Това е най-леката възможна мярка и с оглед експертизата на заставащите зад нея, считам, че трябва да я въведем. Щом експертите категорично подкрепят такъв тип противоепидемична мярка и тя по никакъв начин не е ограничаваща за гражданите, а очакванията са вследствие на засиления контрол и при условие, че всички ние спазваме мерките, заболяемостта от COVID-19 да намалее с до 30%, ще го направим“, обяви Костадин Ангелов.

Маските и на открито стават задължителни от четвъртък. Това пък заяви на извънреден брифинг по-късно здравният министър. 

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I