Родопчанин осъди Прокуратурата заради „четири години тормоз“. Мъжът поиска 20 000 лева обезщетение от държавното обвинение, след като е бил оправдан от съда.
Срещу него било започнато наказателно производство заради източване на пари. Според повдигнатите обвинения, през 2015 години той внесъл пред банков клон неверни компютърни данни, с което прочинил на лечебно заведение в Стара Загора имотна вреда в размер на 33 712.41 лева.
Разследването и съдебната сага се проточили около 4 години. На първа инстанция мъжът от Смолянско бил признат за виновен и получил условна присъда от година и три месеца, както и глоба в размер на 1000 лева. Окръжният съд в Стара Загора обаче отменил присъдата. По-късно наказателното производство било прекратено поради недоказаност на обвинението.
Морални страдания, тревоги, неудобства, безпокойство, стрес, напрежение, страх от осъждане, пък бяха мотивите от страна на родопчанина за исканото обезщетение. Пред съда в Девин той посочил, че неоснователното обвинение е накърнило името и авторитета му, засегнало е честта и достойнството му. Изпитал неудобства от постоянно призоваване в полицията, от което е понесъл неимуществени вреди.
Магистратите в родопския град решиха Прокуратурата да заплати 5000 лева обезщетение.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I