Възможно ли е политическият проект на бившия втори в ГЕРБ да бъде „потопен“ от самите хора, на които Цветан Цветанов делегира доверие? Отговорът на този въпрос ще стане ясен до месеци. Към момента обаче, Цветанов демонстрира самочувствие на нов субект в политическия хоризонт, но с биография, свързана с управляващата партия, която произвежда най-голямо недоволство в „триъгълника на властта“. Лицата, които Цветанов събира около себе си, също са визитки от партии, приближени до статуквото.

450 000 „републиканци“-мираж или реалност

Според социолозите, „Републиканци за България“ на Цветанов е политическа авантюра и ще остане извън следващия парламент. Въпреки гръмката заявката, че ще откъсне от управляващата партия около 450 хиляди гласа.
Още през пролетта на тази година Цветанов предприе редица срещи и разговори в Родопите с хора от структурите на ГЕРБ, кметове и общински съветници.
Докато беше втори в партията на Борисов любима дестинация за Цветанов беше Златоград, а градът и сега се оказа негов плацдарм за политически рейд в Смолянско.
Най- много срещи на Цветанов и негови представители са проведени именно там, негов представител пък стана юристът от община Златоград Асен Черешаров, за който в социалните мрежи се твърди, че е дясна ръка на действащия кмет Мирослав Янчев. Самият Черешаров беше и шеф на ОИК Златоград от квотата на ГЕРБ.

„Ангажиментите“ в Златоград

На последните парламентарни избори през 2017 година, по данни от ГРАО, в община Златоград право на глас са имали 11 193 граждани. Гласували са обаче едва 5831 или в процентно изражение 52% от всички имащи право. За  ПП ГЕРБ са дали своя глас 2551 човека или 46% от всички бюлетини. Какви ангажименти е поемал кметът на Златоград в цифрови параметри предстои да разберем на изборите през март 2021 година. Златоград и Мирослав Янчев бяха изключителна слабост на Цветан Цветанов-майски празници, проекти за милиони бяха реализирани не без помощта на тогавашния втори в ГЕРБ.
Самият Мирослав Янчев е четвърти мандат кмет с гласовете на твърдия електорат на ГЕРБ и с помощта на корпоративен вот в родопския град, твърдят местни. Още през първия му мандат бизнесът в Златоград се оплака, че поръчки се дават на фирми извън общинския център, което лишава хората от поминък. Тази практика, според представители на местния бизнес, продължава и до днес. В родопското градче се коментира също, че бизнесът с овцевъдство, с финансиране от европрограми, водещ се на името на жената на кмета, е бил реализиран не без помощта на вече бившия втори в ГЕРБ.

Местен бизнес и обществени поръчки

Според жители на родопската община, местните биха подкрепили Павел Вълнев, който е заместник на Цветанов в новата партия.
„Самият Янчев носи много негативи, както на новоучредената партия на Цветанов, така също и на ГЕРБ заради двойнственото му политическо поведение. Показните разходки с Цветанов, и сбирките под натиск за присъединяване към новия проект, ще отблъснат родопските избиратели. Асен Черешаров също е лице, посочено от Янчев", коментират усилено в Златоград.
Това, което избирателите няма да простят обаче, е ликвидирането на местния бизнес с раздаването на обществени поръчки на външни фирми. Нещо, което продължава и до днес.
Цветанов помагаше на Златоград, но след серията от скандали при реализацията на проекти, може да се окаже, че кметът на родопския град по-скоро ще вреди на проекта на доскорошния си „благодетел“ от ГЕРБ.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Китното малко градче, с улици като военни пътища на 500 метра от центъра, недопускащи преминаване на МПС без висока проходимост, недопускащи също коли на МВР и Спешна помощ на стотици метри от живущите ! Само джипове офроуд, мулета, магарета. ЕВРОПЕЙСКО СРЕДНОВЕКОВИЕ, Екваториално африкански живот, уникална картинка дори за Българската част на ЕС! Въпреки многогодишни заявления до кмета.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I