Кредит за малък бизнес, фалит, болести, липса на работа и всякакъв доход, чувство за безизходица и още по-лошото-липса на всякаква надежда за може би последните мигове живот…

Поредната тъжна история за съдбата на един обикновен човек. История за крехката надежда, породена от възможностите в най-дългия преход на най-бедната държава в Европа. Един фрагмент от битието, в което всеки има своето място и отредената му собствена мъка.

„За 6 месеца ми паднаха почти всички зъби. От притеснения снаха ми направи спонтанен аборт. Беше й много тъжно, но през сълзи питаше „А как щях да гледам дете, когато сме без покрив?“. Почти нямам никаква надежда, никаква…“, разказва един родопчанин. Съвсем тихо.

Тегли кредит, за да купи животни и да ги отглежда. Кравите умират от болести, а кредитът виси. Ипотекира къщата си. След това се разболява тежко. Не може да изплаща борча си. Трябват му пари за операция, за да остане жив. Къщата му е обявена за продан от ЧСИ…

На търг за „жълти стотинки“. Семеен дом, семейство, оставащо без покрив.

Гадните истории винаги са свързани с пари. По-скоро с липсата им.

24smolian.com

Четете по-късно темата на 24smolian.com:

-Съдби на пирон – от 3 бона до 30 милиарда

-Пътят на парите – теглиш 300, връщаш 1350 лева

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I