Заместник-областният управител Андриян Петров, заедно с Апостол Дянков и Светослав Маноилов от Джуниър Ачийвмънт България, представиха пред медиите на онлайн брифинг възможности за развитие на млади предприемачи.      

През 2020-2021 г. Джуниър Ачийвмънт България предлага предприемачески и бизнес обучения в група за младежи, регистрирани в ДБТ и желаещи да стартират собствен бизнес, стартъп проект, или да започнат кариера в иновативни сектори. Обучителните модули включват:

-Персонално развитие – подобряване на себеосъзнаването, самооценката, самочувствието, поставянето и постигането на лични цели

-Предприемачество – подход и стъпки за създаване на собствен бизнес, с възможност за участие в конкурс за стартиращ бизнес „NEETs StartUp“

-Зелен Бизнес – стартиране на собствен бизнес, свързан с кръговата икономика и възобновяемите енергийни източници, с участие на бизнес ментори и възможност за участие на кандидатите в “NEETs StartUp”

-Дигитално представяне – управление на лични профили, оптимизиране и автоматизиране на присъствие в социалните мрежи, генериране и редактиране на изображения с онлайн инструменти и основи на дизайн на уеб интерфейс.

Обучителните програми са разработени по проект „NEETs Предприемачи”, финансиран от Фонда за младежка заетост на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежки финансов механизъм. Обученията ще се провеждат в ДБТ Смолян, както  и дистанционно в Zoom.

Обучителните програми и състезанието за стартиращ бизнес на Джуниър Ачийвмънт България са насочени към млади и предприемчиви хора, на възраст между 18 и 29 г., които в момента не учат и не работят.

Желаещите могат да се запишат за обучение по предприемачество в Областна администрация Смолян, ДБТ Смолян и да се регистрират на сайта на проект NEETs „Предприемачи“: https://neets-entrepreneurship.org/bg/register.  След регистрация и завършено обучение те ще получат регистрация и инструкции за участие в състезанието.

Срокът за кандидатстване в състезанието е 10 януари, 2021 г.

Двата най-добри стартъп бизнес проекта ще получат парична награда в размер до 10 000 лв всеки. Реално работещите бизнеси ще получат менторска, експертна и промоционална подкрепа от Джуниър Ачийвмънт България и ще бъдат представени на европейско ниво, в рамките на проекта „NEETs Предприемачи“.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I