1070 са случаите на коронавирус в Смолянска област от началото на извънредното положение. 154 са заразените с инфекцията пациенти само за последната седмица. 77 са починалите досега от началото на епидемията, излекуваните са 807. Активните случаи към момента са 286. На домашно лечение са 185, а в болниците са 101. Най-много са настанените в Смолянската болница-54.  Все още регионът е в червената зона.

Тези данни бяха изнесени на традиционния брифинг на Областния кризисен щаб.

Смолян се нарежда на 21-во място в страната, а по установените случаи е на 6-о място, с един заразен на 86 души.

Този четвъртък ще се проведе разширено заседание на Областния кризисен щаб, на което ще се обсъди в кои училища и общини ще се премине на дистанционно обучение. Най-вероятно ще се върнат в клас от 16 ноември, понеделник, гимназистите, посочиха от щаба.

Около 8-10 на сто е процентът на отсъстващи ученици от областта, но причината не е ковид.

Епидемичната обстановка остава сериозна, обобщи директорът на Здравната нспекция д-р Мими Кубатева.

Приемът в болниците е нормален, всички имат договор с РЗОК за Ковид-19.  През седмицата Спешна помощ се е отзовала на 415 повиквания, от които 32 са били за Ковид, посочи д-р Кубатева. Тя предаде думите на пулмолога д-р Лалов, който трябваше да присъства на брифинга пред медиите, но поради факта, че има 65 болни, които се нуждаят от грижите му и трима пациенти, които са в тежко състояние с ковид, не е могъл да присъства. Д-р Лалов е казал: „Безумие е хората да не вярват за болните и починалите с Ковид. Това е много тежко и опасно заболяване. Ако не спазват мерките ситуацията ще стане много неприятна“.   

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I