139 са установените случаи на заразени с Ковид-19 за последната седмица, при 154 за предходната. 16 са починалите при 15 за предходната. Смолянска област остава в червената зона, обявиха от Областния щаб за борба с коронавирус.

От началото на епидемията досега установените случаи на Ковид-19 в областта са 1313, излекуваните са 911, а починалите-93. Към 16 ноември активните случаи са 309, от тях 266 са на домашно лечение и 83 са хоспитализирани в болнични заведения.

Д-р Сийка Чернева от Здравната инспекция посочи, че за периода 9-15 ноември установените случаи на заразени с ковид инфекцията са 139 и са намалели с 15 спрямо предходната седмица. Заболеваемостта си остава висока в областта. Заразените са на възраст от 23 до 89 години като средната възраст на болните е 55 години. 60,7 на сто от болните са постъпили в лечебни заведения към края на седмицата. Спрямо данните от последната седмица ръст на заболели има в общините Смолян и Чепеларе. С положителен тест са 10 медицински лица. През изминалата седмица няма регистрирани болни ученици и учители. Средната възраст на починалите с Ковид е 68,7 години. Предстоят проверки и тестване с антигенни тестове в социалните домове в Ровино и Фатово, каза още д-р Чернева.

Към момента настанените пациенти с ковид инфекция в Смолянската болница са 62, а от тях 6 са на интензивно лечение, обяви директорът на болницата д-р Марин Даракчиев. От понеделник работи вече лабораторията за извършване на писиар тестове към болницата. С направление от РЗИ и инфекционист тестът е безплатен, докато цената при тестване по желание е 98 лв. и е с 22 лв. по –евтина от другите лаборатории, обясни д-р Даракчиев.

Началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева обяви, че процентът на отсъстващи учители е 5,45 %, докато процентът при учениците е 5,07 на сто. В Давидково има четири отсъстващи учители и там ще се реши дали да минават на дистанционна форма на обучение.  

24smolian.com   

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I