Младите хора в селата се изнасят към чужбина. Първо тръгват родителите, а децата остават на грижите на баби и дядовци. Само след няколко години обаче, семействата се събират отново, но зад граница. „Родителите си прибират децата и те вече стават част от образователната система на други държави. Страните от Западна Европа, САЩ, Канада се превръщат във втора родина за родопчани. Това е един необратим процес. Няма и не виждаме начин как тези хора ще се върнат отново или пък ще успеем да задържим останалите, които готвят същата стъпка”, казват кметове на населени места в Родопите. „Когато децата са по селата има надежда. Но заминат ли и те вече е сигурно-връщане назад за семействата им няма”, допълват селски управници.

Трудно се издържа на икономическо, морално изнасилване…

Четете по-късно темата на 24smolian.com:

Стоновете на прехода

Рон Джереми и едно БГ „изнасилване“ на 31 години

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I