11 ограничения са в сила от 23.30 часа снощи до 21 декември, като с частичния локдаун правителството се надява да бъде ограничено разпространението на заразата от коронавирус. До 21 декември остават затворени моловете, заведенията, детските градини, училищата и университетите. Учениците и студентите преминават на дистанционно обучение.

Ето пълен списък на мерките, които влизат в сила от петък (27 ноември) вечерта и ще важат с пълна сила до 21 декември.

1.Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции, в това число всички ученици от 1. до 12. клас, всички извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна за всички възрастови групи. Това важи и за всички висши училища.Преустановяват се всички присъствени и групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и др. обучителни центрове и школи, организирани от физически и юридически лица.

2. Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли, детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца.

3. Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

4. Преустановява се провеждането на всички групови, културни и развлекателни мероприятия. Изключения се допускат по отношение на театрите при заетост на местата до 30 % от общия капацитет и спазване на физическа дистанция най-малко 1,5 метра и поставяне на защитна маска за лице.

5. Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 човека.

6. Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст, с изключение на международните спортни състезания, които са започнали към датата на влизане в сила на заповедта. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните спортни състезания за лица до 18-годишна възраст се провеждат без публика.

7. Преустановяват се посещенията във фитнес центрове.

8. Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечение по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса.

9. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казината.

10. Преустановяват се посещенията на търговските центрове и търговски центрове от типа МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги, офиси на телекомуникационните оператори др.

11. Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания и екскурзии с организиран транспорт в страната и чужбина и групово посещение на туристически обекти в страната.

В заповедта на министъра на здравеопазването се казва още - магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.30 и 10.30 часа.

Отпада и зеленият коридор за посещения в аптеките.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I