След час и половина дебати, Общинският съвет в Смолян гласува прекратяване дейността и обявяване в ликвидация на „Ученическо  и столово хранене“ ЕООД. 19 съветници подкрепиха решението, 9 бяха против, а 2-ма се въздържаха. Бяха приети и още решения по тази точка от дневния ред. Прекратява се сключения договор за управление с Григор Павлов, като не се освобождава от отговорност. Назначава се Бойко Младенов за ликвидатор на дружеството. Определеният срок за ликвидация е 9 месеца, считано от деня на влизане на настоящото решение. По предложение на съветника Петър Мирчев беше гласувано ликвидаторът да направи два отчета- на първите четири месеца и в края на периода.

По време на дебатите съветници от БСП и ДПС поискаха отлагане на докладната записка, защото според тях няма направен финансов одит, не са ясни причините за стигане до тежкото финансово състояние на дружеството. Другият мотив беше да се изчака и как ще се произнесе прокуратурата по казуса.

Кметът Николай Мелемов, който е вносител на докладната, обяви, че финансов одит е направен. „Първата година, през 2019 г., когато дружеството е взело да задлъжнява, са взети мерки. Факт е, че губи пари и трупа загуби, причините и вината за състоянието му си остават. Ние не искаме да трупаме повече загуби, защото дружеството няма дейност. Ако не бяхме взели мерки досега задълженията щяха да са много повече. Със 150 хиляди лева са платени задълженията на доставчиците на хранителни продукти. Мерките са да се ликвидира дружеството, защото е на голяма загуба и да не плаща заплата на управителя, който не извършва в момента никаква дейност“, аргументира се кметът. 

Припомняме, че решението за стопиране дейността на Ученическо и столово хранене е взето с решение на Общинския съвет от 30 януари т.г., а храненето на учениците бяха организирани от директорите на училищата.    

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I