Гърция затегна още повече мерките срещу разпространението на Ковид-19.

От днес се спират вътрешните полети в южната ни съседка, като ще се превозват само пътници, които имат сериозни здравословни причини, бизнес, обективни семейни причини (събиране на семейството) и за връщане в постоянно пребиваване. QR- кодът става задължителен и за вътрешно пътуване. От вторник ще се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус от всички влизащи в  Гърция и през летищата, независимо от коя страна пристигат. Над 5 000 полицаи патрулират и проверяват гражданите за спазване на мерките в гръцката столица. Глобите се увеличиха двойно на 300 евро за неносене на маска или неправилно поставяне. По 500 евро плащат работодатели при издадени фалшиви документи за движение на служители.

Правителството излезе с препоръка да се ограничи ползването на интернет във времето от 09.00 до 18.00 ч. Всички търговски обекти остават затворени с изключение на хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Излизане се позволява само с потвърдено от властите разрешение.

Припомняме ,че от месеци преминаването през „Маказа“ за туристи е невъзможно. Не обаче и за гръцки граждани. През последните седмици няколко жители на южната ни съседка преминаваха граничния пункт като вирусоносители. Това пък бе установено в Кърджали при правенето на ПСР тест, за да могат да се върнат отново през „Маказа“.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I