На близо 16 излекувани от Ковид-19 един умира. Но в болшинството от случаите с придружаващо заболяване.

Това е анализът на цифрите дни преди края на годината, белязана от ковид пандемия, случила на незапомнен „медиен комфорт“.

Цифрите за страната ни. 1 105 928 направени ПСР теста до 22 декември. 192 472 отразени положителни проби. Или 17,4 на сто теста дават резултат „Коронавирусна инфекция“. 6 765 души са починали, формирайки смъртност от 3,51 процента. Излекуваните от сочения за нелечим вирус в страната ни са 102 666 души.

Анализът на експертите показва, че над 90 на сто от случаите с фатален край при борбата с Ковид-19 са при хора с придружаващи тежки заболявания.

През миналата година в страната ни са починали 108 083 души, сочат данните на Националната статистика.

Към този момент броят им е 102 384 души, отчита в реално време порталът countrymeters.info, поддържан от Департамента по икономически и социални въпроси към ООН.

От началото на епидемията в област Смолян са потвърдени 1964 случая на коронавирус. 7 800 души пък са преминали през карантина.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I