Първите ваксини срещу COVID-19 пристигнаха в София. 9750 дози вече са в хладилната камера, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 

Камионът с ваксините на Пфайзер/Бионтех пристигна пред сградата на Бул био и беше посрещнат от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, председателя на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов, директора на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев и др. Камионът е ескортиран от полицейски автомобили.

От утре стартира имунизационната кампания срещу COVID-19 на територията на цялата страна. Аз ще бъда първият ваксиниран българин, каза още министър Ангелов.

Кампанията се организира от регионалните здравни инспекции, а имунизациите се извършват от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната и от нарочно създадени за целта имунизационни мобилни екипи.

В заповедта на министъра е разписано, че имунизацията срещу COVID-19 е препоръчителна и безплатна и се поставя по желание. Тя се извършва след подписано информирано съгласие.

Ваксинацията за медиците от първа линия в Смолян ще стартира на 28 декември.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I