В Здравната инспекция в Смолян вече е изготвена пътна карта на имунизационния процес, съобщиха от РЗИ. В нея са описани дейностите и организацията, като са определени специализирани имунизационни кабинети, които ще бъдат ситуирани по един в РЗИ-Смолян, МБАЛ-Смолян, МБАЛ-Мадан, МБАЛ-Златоград, един в болницата за рехабилитация в Девин, един в Центъра за спешна медицинска помощ и един в Медицински център-Смолян. Чрез тези кабинети ще бъдат обхванати всички желаещи медицински специалисти и помощен персонал от лечебните заведения. Четирите фази на Националния имунизационен план предвиждат първо да бъдат ваксинирани медиците, на втори етап – социалните работници и служители от сферата на образованието, както и домуващи в социални институции, трети етап ще обхване хората, работещи в рискови отрасли (ВиК, Енерго, общински служители), и на четвърти етап – хората от рисковите групи, над 65-годишна възраст и тези с хронични заболявания.

Към момента РЗИ-Смолян не разполага с фризер, поддържащ -70 градуса, но към средата на януари се очаква да бъде доставен такъв. До неговото получаване, в инспекцията ще се доставят ваксини от РЗИ-Пловдив и ще се съхраняват в хладилник за не по-дълъг период от 5 дни.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I