Коронавирусът поразява най-много възрастни хора. Едва 8 от 100 заразени са млади, до 40-годишна възраст. Това е анализът на експертите в средата на декември за региона на Смолян.

1885 са установените случаи на Ковид-19 в Смолянско от началото на епидемията до 14 декември, а за последната седмица установените нови случаи са 143.

Това стана ясно на последното заседание на Областния кризисен щаб.

Излекувани са 1326, а починалите са 158. Към момента активните случаи са 371, от тях хоспитализирани са 106 души, а 265 са на домашно лечение.

В смолянската болница с коронавирус са настанени 65 души. Регионът е на 26-о място по установени случаи в страната, като след нас са Видин и Кърджали. Областта ни е на 20-то място по показател болни, отнесени към общия брой население.

Все още сме в червената рискова зона по отношение 14-дневните показатели, коментира директорът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева. Очаква се и следващата седмица показателите на заболяемост да са в тази посока. Заразените лица са на възраст от 19 до 87 години. 61 на сто от заразените са над 60 години, само 8 % са до 40 г., посочи д-р Кубатева.

Към момента в смолянската болница са настанени 56 болни с Ковид-19, 7 са в интензивния сектор, съобщи директорът на здравното заведение д-р Марин Даракчиев. В лабораторията в болницата са извършени 240 писиар теста, от тях 110 са били положителни или това е 46 на сто от направените тестове.   

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I