„Какво харесвам във Великобритания ли? Възпитанието. Децата се култивират на безпрекословно подчинение към порядките. Уважение към по-възрастните, към заобикалящия ги свят. Добро възпитание, дори когато не си съгласен с околните“.

Думи на една майка от Родопите. Родила и отглеждаща две деца на Острова. Съпруг-нашенец. Поведение-съвсем различно.

„Хвърли го ей там“. Думи на баща от Родопите, който почиства багажника на автомобила си пред блока. Дава найлонова торбичка с ненужни неща на детето си, което се отправя и хвърля отпадъците на метри от колата. На зелена площ, превърнала се в сметище. А двата контейнера са на далееечното разстояние от 20 метра.

 

***

 

Мач, анализ. Без смисъл. Чалга поведение преди срещата, чалга завършек. Като кръстословица. Влизаме във вертикално, излизаме в хоризонтално положение. Когато няма какво да извадиш от ръкавицата, дюдюкания и таралежи под мишниците не помагат.

Пример. Търбухът Анди Руиз мълчеше, но на ринга го направи на салата.

Поуките от мача с Кличко явно не са направени. Необходимо бе малко повече уважение към шампиона, както и възможности. Показаното-кръгла нула.

Какво имаше този път в ръкавиците на шампиона? Боксове, арматури, пирони?

Поведение като на чалга примат. Явно такова обичат феновете на половинката ти, дори когато тя „пее“ с обърнат микрофон. Достойнство на гавазин от чалга бар.

Антъни Джошуа нарече Пулев „страхотен човек“. Не обиди нито веднъж нито него, нито „феновете“ му, нито държавата, от която идва.

Въпрос на възпитание, отношение.

Поне просна простащината.

Сега всички ще започнат да се бият в гърдите, защитавайки я с „ама това е нашето момче, за втори път се изправя в битка за титла, кой го е правил“ и други тем подобни шовинистични глупости, затваряне на очите пред очеизвадното.

Серафим Тодоров просна за последен път непобедимия след това Флойд Мейуедър-един превърнал се в мултимилионер спортист. Без да приказва особено.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I