„Един родител да е до децата си и да му предава и знания не е никак лошо. Не е лошо децата и родителите да са заедно. Въпросът е доколко е полезно за децата ни да останат затворени вкъщи“, обяви в студиото на БНТ зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Според нея това е била добрата възможност родителите да видят труда на учителите. В момента няма присъствени занятия в училищата. Много голяма част от ученците от 1 до 12 клас са в обучение в електронна среда. Имам малък процент, при който обучителният процес е по-различен.

Имаше малка надежда от днес детските градини на места да отворят врати заради крехките положителни тенденции, свързани с разпространението на COVID-19. За съжаление на много родители това не се случи.

"Докога ще бъде така тук зависи и от компетентните органи", каза Михайлова. "Оправдано е и нормално е родителите да очакват детските градини да бъдат отворени и учениците от начален етап да се върнат възможно най-скоро", заяви тя.

Все пак се следи тенденцията за цялата страна, уточни зам.-министрът.

Тя смята, че няма смисъл учениците да се връщат само за два дни - за 22 и 23 декември. След Нова година ще продължат да се следят данните.

"При всички случаи за самите деца, особено в предучилищна възраст, особено в начален етап, това затваряне не е най-доброто", каза тя.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Добре е родителите да работят, че да вадят заплатите за хората в бюджетната сфера, добре е и да вършат работата на учителите. Така ли да го разбираме?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I