Единственият кандидат за председател на Движението за права и свободи е г-н Мустафа Карадайъ и той ще бъде избран, заради политиката, която води ДПС през последните години. Това обяви кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС д-р инж. Хасан Азис.

При условията на демокрация всеки може да се опита да стане председател на ДПС, но опитът да заеме мястото на Мустафа Карадайъ е все едно да тръгне с колело да покорява Луната. Това пък са думи на Ахмед Доган от миналата година, за което 24rodopi.com писа в детайли.

 

До Националната отчетно-изборна конференция на ДПС остават броени дни, на 12 декември е онлайн-конгресът. След повече от мандат и половина начело на Движението, Карадайъ ще бъде преизбран. Това вече не звучи като новина. Вали-гърми,… абе да му мисли Карадайъ.

В ДПС има толкова много работа, че най-добре всички в партията да смятат, че новият мандат на Карадайъ е започнал от вчера. Ако не е така, още по-лошо за него.

 

315 976 гласа на миналите парламентарни избори, 323 510 - на евровота през 2019-та с рахат кампания, почти толкова е ДПС-сборът на местните избори през октомври м. г. А са нужни над 400 000!

По-точно – 430 000. Сметките са на почетния председател Ахмед Доган.

Как ще постигне това Мустафа Карадайъ? Какво ще направи?

Нов прочит и заряд за ценностите на ДПС или само тяхното лустросване и малко повече корпоративен вот? Със сигурност с нов състав на Централно оперативно бюро, но как ще нареди заместниците си – нови лица, увеличена бройка? Ще успее ли да укроти интригантите, които вече редят кандидатските листи? Че ще има парашутисти за водачи на листите – ще ги има, но ще бъдат ли редуцирани до нива на преглъщане от електората? Ще съумее ли да излъчи онзи екип, който би събудил носталгия по каузата ДПС сред десетките хиляди гурбетчии в Западна Европа? А изселниците? А диалогът с партията на Ердоган? А с онези етнически турци, на които им стана навик да гласуват за ГЕРБ? А с пасивните в големите градове, които са невидими за местните председатели?...

Новият екип и новият курс ще бъдат съотносими към основополагащото, към романтиката в зората на ДПС, или това са тинтири-минтири неща в периода на властване на дивия капитал в България, от който зависи всичко хубаво в политиката?

 

Толкова много работа чака Карадайъ, че вероятно е започнал мандата си от вчера.

А защо след 4 години и 8 месеца и половина начело той трябва да се напъва за лъвски скок, за да запише името си на кота 400 000+?

Разбира се, за сбъдване на мечтата на ДПС за повторно влизане през парадния вход на властта. Другото влияние несъмнено носи благини, но за малцина, докато в общностен план е с разрушителни наченки. Това "друго" може да предизвика нови процеси на "изпаряване" на традиционен електорат, на обезлюдяване на депесарски микрорайони,... на отваряне на нови страници в ДПС за "пробив на хищници в кошарата", на нови ухажори в смесените региони.

И, разбира се, в личен план от "400 000 +" зависи дали името на Мустафа Карадайъ ще се впише подобаващо в партийната история – ДПС: 1.Ахмед Демир Доган; 2. Мустафа Сали Карадайъ; 3… , или като тези от 3, 4, 5 и т.н. ще бъде само протокол.

Дълго време Ахмед Доган бе моторът на политическите събития в България. Днес ръмженето на този двигател още е актуално, но невидимо, а без визия тази работа няма как все да дава резултати.

Ако от вчера Карадайъ е започнал новия си мандат, определено има шансове да стане новия двигател на политическите събития у нас, макар днес да е по-трудно от всякога. А и да влезе в повече домове в Кърджалийско, Смолянско, Хасковско, Разградско, Шуменско и т. н., за да получи позволението на домакина да каже: Не е задължително да обичаш ДПС, но ме чуй защо в сърцето ти трябва да има мъничко място и за ДПС!

Дошло е време за този разговор. За нещо средно между биз-бизе и морфичен резонанс.

От 24rodopi.com

Очаквайте: Местан и ДОСТ реално ги няма, Касим Дал и НПСД – също. Турция вече не пречи на ДПС. Кой тогава е по-нахъсан срещу ДПС в смесените региони дори от Местан, когато зад него бяха хората на Ердоган?

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I