Недко Симов е новият окръжен прокурор на Смолян. Той бе избран единодушно на поста от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет с 8 гласа „За“ и нито един глас „Против“.

Припомняме, че до момента той бе зам.-окръжен прокурор.

Прокурор Симов има над 20 години юридически стаж, като професионалната му кариера започва в Районна прокуратура – Смолян през 2001 г. От 2006 г. работи в Окръжна прокуратура – Смолян, първоначално на длъжност „прокурор“, а считано от 28.12.2009 г. и към настоящия момент е „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор“ на същата.

Според становищата на Комисията по атестирането и конкурсите и Комисията по професионална етика към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, липсват данни, поставящи под съмнение високите професионални качества на прокурор Симов спрямо длъжността, за която кандидатства. Той е отговорен при изпълнение на служебните си задължения и при вземането на решения, способен е да работи в екип и е мотивиран да усъвършенства професионалните си и лични качества. Поощрен е с отличие „Служебна благодарност“ за висок професионализъм в работата като наблюдаващ прокурор по ДП №144/2013 г. по описа на НСлС, пр.пр. №511/2012 г. по описа на Окръжна прокуратура – Смолян. Той спазва изискванията, регламентирани в Кодекса за етичното поведение на българските магистрати и притежава необходимите нравствени качества, за да бъде назначен за административен ръководител на Окръжна прокуратура – Смолян.

Личната мотивация на прокурор Симов, според Концепцията му за стратегическо управление на Окръжна прокуратура – Смолян, се основава на натрупаната практика през годините, както и житейския и професионален опит. Преминалите обучения през прокурорския му стаж са допринесли за усъвършенстване на професионалните му умения. Част от обученията са били с насоченост към повишаване на административния капацитет, което му дава увереност, че може да се справи успешно с отговорностите на административния ръководител и да организира работата на прокуратурата по начин, по който да доведе до повишаване ефективността и ефикасността на прокурорската дейност в този орган.

Въпроси към кандидата поставиха Калина Чапкънова, Огнян Дамянов и Евгени Иванов – членове на ВСС, които поискаха мнение за неговото виждане за ролята на окръжния прокурор в преодоляване на проблематиките – нисък процент на разкриваемост на икономическите престъпления, малък брой неприключени досъдебни производства, недостатъчна активност, във връзка с работата по корупционните престъпления и недостатъчно добро използване капацитета на Следствения отдел, неговите мерки с практическа насоченост относно престъпленията, свързани с незаконния добив на дървесина в България и как ще мотивира прокурорите да правят предложения до окръжния прокурор за възлагане дела на Следствения отдел. Обсъдена бе и визията му относно медийната политика. Бележки постави главния прокурор на Република България, който даде идея за разширяване дейността на Окръжната прокуратура в град Смолян и противодействие на престъпността, свързана с незаконната сеч.

Подкрепа за кандидатурата заявиха Георги Кузманов, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Евгени Иванов – членове на ВСС, като се обосноваха с неговата ясно структурирана Концепция за стратегическо управление, притежаваните качества и административен опит, и познанията му върху съдебния район.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I