Младежи от Смолян реализираха прекрасна инициатива срещу вандалски посегателства на общинско имущество. Те изрисуваха градските пейки, намиращи се на възлови места в областния град. Художественото оформление на пейките е по идея на учениците от Професионалната гимназия за приложни изкуства, в която се включиха възпитаниците на ПГИ ,,Карл Маркс",  ЕГ,,Иван Вазов" и Сдружението ,,Млади изследователи за младежко развитие".

„Младите хора от организацията винаги са били готови да покажат антипода на тези недобронамерени действия. От една страна това ще е  привлекателно за гражданите и гостите на града, от друга - ще е ясно послание и ще


допринесе за по-голяма осъзнатост. Тази инициатива ще наложи нов подход към справянето с неща, които не ни харесват. Надяваме се да привлечем и други млади хора от други училища , които обичат Смолян“, коментират инициативата си от сдружението.

„Този проект показва, че младите хора могат да се обединят срещу вандализма чрез изкуството“, посочи зам.-кметът Марин Захариев, който награди младежите за иновативната идея. Подаръците и грамотите са осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I