Най-добрият начин да се намериш, е като се изгубиш в служба на другите”. Думи на Махатма Ганди, превърнали се в кредо за 31-годишния Анастас Караджов. Той вярва, че службата в полза на общото благо е път към успеха на цялото общество.

За него политиката не е самоцел, приема я като кауза, а каузата никога не е подчинена на нечии лични интереси, тя е идея и мотивация за добро на всеки отделен индивид.

Целенасочен и критичен, той разгръща потенциала си на политик още в ученическите си години. По време на обучението си в ПМГ “Васил Левски” в родния Смолян е председател на ученическия съвет. Като изключително активен бива поканен в младежкото движение на новосформирана политическа партия. От тогава до сега не спира да избира каузи, отговарящи на принципите му да помага и работи за развитие на родния си град Смолян. Вярва в бъдещето на малките населени места и категорично смята, че емиграцията не решава нищо.

През мандат 2015-2019 година е част от Общинския съвет в Смолян от “Коалиция за развитие на община Смолян” ( КРОС). Като общински съветник е член на “ Постоянната комисия по териториално устройство, общинска собственост, екология, земеделие и гори и Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности, образование, култура, вероизповедания, младежта и спорта. Именно в тази комисия той смята себе си за най-полезен, тъй като приема за мисия развитието на спорта в града и въвличането на повече млади хора в практикуването му. Бори се за добри условия на спорт, безплатен достъп до ски-съоръженията в курорта Пампорово на деца и ученици от Смолян, създаване на навици у младите да намират смисъл в спорта, не само като физическа активност, а и с възпитателна цел. Неслучайно от 2019 година е председател на тенис клуба в Смолян, където отново каузата е “здрав дух в здраво тяло”.

Всяка една политика, мисия и кауза, в които участва са част от разбирането и усещането му, че светът принадлежи на смелите, които са дръзнали да опитват. Обича предизвикателствата и не се отказва. Работи усилено и винаги успява да се пребори в името на добрите идеи, в интерес на всички граждани. Като част от политическия живот на родния си град взема участие в доброволчески инициативи, свързани с екология, здравеопазване, образование, бездомни животни.

Житейският път на Анастас започва на 29.11.1989 година в град Смолян и до ден днешен живее, работи и се развива в родния си град. Обича Смолян и Родопите. Cpeднoтo cи oбpaзoвaниe e зaвъpшил в ΠMГ „Bacил Лeвcĸи“ пpeз 2008 г., cпeциaлнocт „Maтeмaтиĸa и инфopмaтиĸa c нeмcĸи eзиĸ“. Зaвъpшил e ĸинeзитepaпия в ЮЗУ „Heoфит Pилcĸи“ . Πpeдceдaтeл e нa най-голямата ловно-рибарска дружинка - „Paйĸoвo“ и член на УС на ЛРС “СОКОЛ”-Смолян. Развива частен бизнес-собственик е на магазини, занимава се и с поддържане и обслужване на вендинг машини и търговия на дребно. Семеен, с едно дете.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I