„Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза за 28 март. То за времето не може да се даде прогноза... Няма медицински специалист в света, който да излезе и да каже - на 28 март пандемията ще е подминала или ще е в пик, такъв в света няма“. Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар на свиканите от президента Радев медицински специалисти от Националния щаб по повод консултации за датата на изборите.

Изцяло правомощие на държавния глава е да определи дата на избори. Считам, че да ни вика за консултации, е само да си измие ръцете с нас за датата 28 март, допълни Борисов, цитиран от агенция Кросс.

„На 7 декември президентът определя 28 март за дата на изборите, на 19 декември я повтаря. На 7 декември имаме в болници 7000 души, днес имаме 4262. На 7 декември са в интензивни отделения 516, днес - 379 души. На 7 декември 68 са починали, 59 са днес. Така че, кой диктува на президента датата 28 март и кой сега му казва че към момента ГЕРБ е първа политическа сила, според социологическите агенции, попита риторично премиерът. Така че, ние се готвим за избори на 28 март“, категоричен е Борисов.

Аз съм започнал да печеля изборите мажоритарно, сам, като кандидат за кмет на София, каза още премиерът относно твърдението на президента Радев, че "Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган".

Какво общо имам аз с Пеевски, години сигурно не съм го виждал, допълни още Борисов.

„Бях упрекнат в клюкарска връзка с Пеевски. ДПС е партия с почетен председател и председател. Етническата карта е нещо, с която никой не трябва да си играем. Който не е добре запознат с историята и възродителния процес, моля да бъде по-внимателен с изказа си. Аз съм започнал мажоритарно да печеля изборите в София. Аз съм си побеждавал сам на изборите. С най-големият ни съсед – Турция, ние водим възможно най-добрата политика и дипломация. Защо? ЕС даде на България правото да домакинства срещата ЕС-Турция. Стокообмена ни минава милиарди долари. Я си спомнете какво беше Харманли, „Овча купел“, десетки стотици нелегални имигранти препятстваме на границата. Ние имаме нулева нелегална миграция. И това е защото имаме споразумение и то е в полза на българските граждани. Затова да се вкарва президента на друга държава във вътрешно-махленски спор, за съжаление. Затова слязох да говоря“, гласи коментарът на премиера и лидер на ГЕРБ.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I