Празникът на Кръщението Господне беше отбелязан тържествено в Смолян. Света Божествена литургия за Йордановден отслужи в храм "Свети Висарион Смоленски" архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион в съслужение със свещеник Иван Марински . След това пред храма Негово Високо Преподобие извърши Велик Богоявленски водосвет. Духовникът освети бойните знамена на 101–ви Алпийски полк, на 21–ви Пехотен средногорски полк, освободител на Родопите по време на Балканската война и на Трети охранителен взвод, участвал в мисия в Афганистан. Архимандрит Висарион поздрави

миряните с празника Богоявление, като благослови присъстващите и благопожела да процъфтява християнската вяра и любов в сърцата ни. Светата православна църква чества празника на Кръщението Господне и явяването в пълнота на Триединнния Бог. Това е велико знаменателно събитие в историята на човечеството, защото поставя началото на обществената проповед на нашия спасител Господ Иисус Христос, подчерта още в словото си архимандрит Висарион.

Кметът Николай Мелемов поздрави присъстващите и военните по повод големия Господски празник, известен и като Просвещение


„Святото Богоявление събира всички нас –духовенство, държавници и войнство, за да бъде извършена стародавна традиция – на 6 януари Българската православна църква да благослови представителите на родната ни армия и бойните й знамена. Нека свято да пазим традициите, завещани ни от великите наши предци”, каза в словото си Мелемов.

Той пожела с осветената вода на Богоявление всеки да приеме здраве, дълголетие, повече оптимизъм и щастлив живот. Мелемов припомни, че Българската армия няма нито едно пленено знаме в историята ни. Той пожела на военнослужещите да бъдат горди, здрави и силни и с чест да служат на родината ни.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I