Клуб на жените Родопчанка-Смолян реализира инициатива „Бъди еко новатор“ със съдействието на Община Смолян и смолянската младежката организация „Млади изследователи за младежко развитие“.

Целта бе да се повиши информираността на младежи от града и региона относно екологичните предизвикателства-намаляване на прекомерното използване на пластмасови изделия за еднократна употреба в ежедневието като се насочиха потребителите към алтернативи на пластмасата за еднократна употреба и замяната им със съдове за многократна употреба. Проведе се обучение на целевата група за това що е то процес на компостиране и как може да се реализира в градска среда. Чрез усвояване на процеса компостиране се гарантира получаване на краен продукт с високо качество и удовлетвореност у младежите, че са допринесли за опазване на околната среда.

Закупени бяха компостери и съдове за разделно събиране на отпадъци; организираха се творчески ателиета за младежи; демонстрираха се разработените модели за творческа работа с отпадъци; приложи се на практика наученото; изработиха се и се разпространиха информационни и рекламни материали, промотиращи дейностите, посочиха от клуба.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I