Масовите тествания на учители за антитела са закъснели и ползите им са минимални.

Ваксините са правилното решение за учители, директори, началници на РУО, но това не е задължително и нека здравните и образователни институции, министър Ангелов, д-р Кунчев свикнат с това, защото вече сме 21 век! Ваксините и тестовете са доброволни!

И тютюнопушето и алкохола са вредни, водят до смърт, но не са забранени!

Това обявиха в прессъобщение до медиите от синдикат „Образование“.

Завръщането на учениците след 4 февруари ще става по формулата 7 от 12 или до 70% в училище – решение на националния щаб и МЗ. Това безспорно ще доведе до огромни трудности в организацията на училищата, защото много учители преподават едновременно, както в класовете, в училище, така и в класовете в електронен режим.

Разделянето на класовете е добра практика в Австрия, Дания и много други, където в училищата има назначени двойно повече учители, в сравнение с България, които подпомагат учебния процес. Втори учител преподава на учениците, които са в къщи. В момента обаче австрийските училища са напълно затворени.

Но разбира се нека и не забравяме, че в българските училища, класните стаи, които разполагат с камери, за да може един учител да осъществява паралелно редовно и синхронно дистанционно преподаване, са много под 50%. Тъй, че разделянето на класовете е възможно хубаво педагогическо решение, но приложимо в не повече от 20% от съществуващите класни стаи.

Външно оценяване 4 и 10 клас трябва да отпаднат незабавно за тази година, а това след 4 клас завинаги!“, посочват синдикатите.

Синдикатът предлага от следващата учебна година учителите над 50-годишна възраст да бъдат с намалено натоварване от 1 час седмично, което да бъде първият компенсаторен механизъм към всички педагогически специалисти в България.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I