Приключва първата фаза от националния ваксинационен план в Смолянска област, съобщи директорът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева.  Доставени бяха 544 дози ваксина за работещите в здравните заведения. Обхванати са 347 души. От тях с една доза са ваксинирани 150, а с две дози 197. От лекарите с две дози са имунизирани 67 души, специалистите по здравни грижи са 52 и помощен персонал-32. Очаква се нова доставка, за да се обхванат и останалите 72 души.

Ще се започне с подготовката на втората фаза от ваксинационния план, която ще обхване социалните домове в Ровина и Фатово и работещите в образованието. Досега са заявили желание за ваксинация 372 души от образователния сектор и 83 от социалния сектор. В третата фаза ще бъдат ваксинирани общинските администрации, ВиК и други структури. Четвъртата фаза обхваща лицата на и над 65 години. Половината от джипитата в областта са подали вече списъци на желаещите да се ваксинират. Те са 1169 към момента.

От 25 януари до 4 февруари т.г. се извършват антигенни тестове на работещите в образованието. 876 са изявили желание да се тестват, към момента са тествани 693 души, които са с отрицателни тестове. Остават да се тестват още 183.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I