12 120 лева събра инициативата „Календар на Община Смолян“. Средствата бяха дарени от кмета Николай Мелемов на майката на малката Александра-Виолета Тодорова.

„Благодаря на всички хора от Смолян и страната, които бяха съпричастни към благородната кауза и дариха средства за лечението на прекрасната Александра,  като закупиха календара на община Смолян. Тя е наше дете затова може да разчитате на помощ, която не приключва с тази инициатива. Винаги сме насреща да помогнем с каквото можем“,  каза Мелемов пред майката.

„Изказваме и нашата благодарност към Вас, г-н Мелемов, за  организираната благотворителна инициатива и всички хора, които се включиха в нея и дариха средства за нашата Александра. Благодарим Ви за добрината, която срещнахме. Нашето дете е чакано осем години и заченато инвитро.  Детето, за което един доктор каза, че то ще е малоумно и нейният осъзнат живот ще премине на легло. Детето, което ни даде сили и кураж да продължим напред. Детето, което от  пет години има епилепсия и пие по два медикамента сутрин, обед и вечер. Детето, което за своята 7-годишна възраст има зад гърба си 4 пълни упойки –ЯМР, сериозни стоматологични намеси, две нелеки операции, предстояща трета и безброй изминати километри за консултации с лекари . Детето, на което ежедневието му минава в работа със специалисти, но и ден след ден, малко, по малко, надминава себе си с резултатите. Това е Александра, която безотказно се изкачва по дървото на живота и няма да спре с помощта на толкова много добри хора, готови да я подкрепят“, посочи със сълзи на очи майката Виолета. Тя подари на Мелемов шевица „Дървото на живота“ с пожелание да гледа и върви нагоре и никога да не пада, дори и когато вятърът на живота се опитва да го събори.

Виолета Тодорова обясни, че на Александра й предстои операция в Сърбия и тази помощ им е изключително ценна. Момиченцето е диагностицирано с Детска церебрална парализа и епилепсия.

Община Смолян благодари на всички, които показаха съпричастност към благородната кауза, както и на авторите на снимките, които ги предоставиха безвъзмездно за изработването на календара. Благодарност и към всички хора, които се отзоваха да продават календара с благотворителна цел.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I