Община Неделино спечели поредния си проект по Програма „Красива България“.

Той е на стойност 214 749 лева и чрез него ще се подобри социалната инфраструктура от резидентен тип-Център за настаняване от семеен тип, чрез изграждане на достъпна архитектурна среда и облагородяване на дворното пространство на обществена сграда, находяща се на ул.“Ал. Стамболийски“80, посочиха от екипа на кмета Боян Кехайов.

Строителните дейности ще бъдат извършени зад сградата на бившето ученическо общежитие "Дичо Петров", а с одобрените средства ще бъдат изградени асансьор за достъп до ЦНСТПЛФУ, паркинг, зони за отдих, ще бъдат подобрени подходите към административните и лекарските кабинети, социалната кухня, филиала на Центъра за спешна медицинска помощ, ЦОП, "ВиК", лаборатория и др.

„Надявам се, че след реализацията на проекта, това пространство, което към момента е в окаяно състояние, превърнато в зона за склад на отпадъци и строителни материали, ще придобие естетически нов, градски и европейски вид. Така ще успеем да завършим цялостното пространство и ще бъде направена връзка с градски парк „Николай Кауфман“, с предоставените услуги в района и достъпна среда за хора с увреждания“, посочи кметът Боян Кехайов.

24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I