2252 достигна броят на потвърдените случаи на Ковид-19 в региона от началото на епидемията до 8 февруари. За този период излекуваните са 1940, а починалите – 214, посочиха от Здравната инспекция.

След близо 330 дни в условия на пандемия, ситуацията в региона е-по 204 заразени средно на месец, по 19,4 средно починали с коронавирусна инфекция.

Активни към момента, в процес на лечение и изолация, са 98 души, на домашно лечение са 62, а 36 са хоспитализирани. Под карантина са 92 души в т. ч. контактни на положителен – 46 и пристигнали от рискови зони – 46.

Общият брой ваксинирани до 7 февруари е 670 лица.

Новите потвърдени случаи за периода от първи до седми февруари в областта са 31. От тях вкъщи се лекуват 14, а в болниците -17. Най-много установени случаи на коронавирус  през седмицата има в Смолянска община – 9, следвана от Златоградска -8, по пет случая има в Девинска  и Доспатска, два в Рудоземска, по един в Чепеларска и Маданска. Установени случаи на опасната зараза за периода няма в Неделино и  Баните, сочат данните на РЗИ-Смолян.

65,4 % от диагностицираните са на възраст над 50 години, като средната възраст на заболелите е 56 години. През седмицата са починали трима мъже във възрастовата граница от 70 до 89 години, с придружаващи заболявания. Излекуваните през седмицата са 23.

През периода няма потвърдени случаи на медицински персонал и в областта на образованието. В сферата на социалните услуги има потвърден един случай.

Общият брой направени писиар тестове през седмицата е 165, от тях 10 са положителни. Извършените бързи антигенни тестове са 343, като 13 от тях са положителни. 118 са бързите тестове за антитела. От тях 58 имат IgG, което означава, че са се срещали с вируса, а 6 са IgM, което означава, че в момента са положителни и заразени с Ковид-19.

Според 14-дневната заболяемост в област Смолян има установени случаи 72,4 на 100 хиляди при 127,4  за страната. Седмичният ръст е 17,1%  при  25,8  за страната , а по показател 14-дневна смъртност имаме починали 4,8 на 100 хиляди при 7,2 за страната.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I