Централната избирателна комисия определи колко депутати ще излъчи всеки избирателен район в България. В 22-ри Смолянски многомандатен район броят на мандатите остава непроменен – 5.

Това е посочено в решение № 1979-НС на ЦИК от 3 февруари 2021 г.

Разпределението е на базата на единна норма на представителство за страната в зависимост от броя на населението по данни на Националния статистически институт за преброяването на населението от 1 февруари 2011 г.

Най-много депутати ще бъдат избрани от 23 многомандатен изборен район София - 16, Варненски - 15, Бургаски и 25 МИР в София - по 14.

Най-малко народни представители - по 4, ще излъчат многомандатните изборни райони Видин, Габрово, Кюстендил, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Ямбол.

По петима депутати ще определят Кърджали, Ловеч и Монтана, а по шестима - Враца, Добрич, Сливен и Шумен. По осем народни представители ще излъчат Великотърновски, Русенски и Хасковски МИР, а по 9 - Пазарджишки и Плевенски. С по 11 мандата са Благоевградски, Пловдив, Пловдивски и Старозагорски изборен район, а с 12 - 24 МИР в София.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I