-Г-н Белчев, кандидатирахте се за кмет на община Баните, но част от хората не Ви познават. Бихте ли се представили?

-Мога да започна с това, че съм един амбициозен млад човек, завърнал се в родното си място, за да даде най-доброто от себе си за неговата перспектива. Изградил съм успешна кариера в Министерство на земеделието, храните и горите. Свикнал съм да работя под напрежение и да търся решения на възникналите проблеми. 

 

-Бихте ли разказали за своето семейство?

-Съпругата ми се казва Мария и работи в Държавен фонд „Земеделие“. Имаме две прекрасни момчета - Милен е на 4 години, а Борис - на 2 години. Както всички малки деца, и те са палави и обичат разнообразните игри. Съпругата ми е неотлъчно до мен и съм благодарен, че ме подкрепя във всички мои начинания. Успяваме заедно да се справяме с всички предизвикателства и  полагаме усилия децата ни да са добре възпитани и, разбира се, щастливи. Знам, че може да звучи клиширано, но работата ни събра с нея. Смятам, че това е съдба, защото човек по пътя на живота си постоянно взима решения, които могат да променят коренно посоката му на развитие в бъдеще.

 

-Това, че не Ви познават много хората предимство или недостатък е?

-За мен това е предимство, защото не съм предубеден към никого и така ще мога да си върша работата безпристрастно. А това определено не е недостатък.

 

-Как решихте да се явите на избори, мислили ли бяхте за нещо такова преди внезапната кончина на баща ви?

-Честно казано няма как да съм го обмислял на този етап от живота си, защото баща ми имаше още много планове за развитие на нашата община. С оглед на обстоятелствата, това беше и моят мотив да взема сериозното решение да продължа делата му. Разбира се, като млад и образован човек, освен да ги продължа, мога да допринеса и още много за просперитета на общината.

 

-Най-важното, което научихте от него?

-Най-важното е, че човек трябва да бъде честен и достоен, да бъде работлив и активен, а след всяка изпълнена цел да си поставя нови. Също така да е диалогичен, да умее да изслушва хората и винаги да е готов да помага с каквото може. Да е визионер и да може да вижда възможностите отвъд хоризонта.

 

-С какво смятате да допринесете за общината и нейните жители?

-С желанието си да приложа наученото да момента и да използвам създадените контакти в интерес на моето родно място. Има много млади хора от общината, които са специалисти в своята област, но живеят извън нея. Много бих се радвал да имам възможността да създам условия, които да ги привлекат да се върнат обратно.

 

-Завръщането Ви със семейството в Баните е по-скоро изключение. Както знаете, именно изключението означава наличие на правило. Тенденцията на изселване и напускане на общината дали е обратима според вас?

-Считам, че все още не е твърде късно да спрем тази тревожна тенденция. Пандемията откри пред младите възможността да се завърнат по родните си места и едновременно с това да работят дистанционно в доста сфери. В комбинация с целенасочена политика за привличане на инвеститори, които да откриват нови работни места, бихме могли да създадем възможност за достоен живот в общината.

 

-В мечтите ви община Баните как изглежда? 

-Като известна и атрактивна туристическа дестинация, която създава достатъчно работни места на своите жители, за да могат да водят качествен живот в общината. Като място, изпълнено с млади хора, които имат възможността да осъществят мечтите си тук, сред своите близки, които да им се радват и да ги подкрепят.

 

-Какви ще са вашите приоритети в управлението, на какво ще държите най-много?

-Програмата ми е амбициозна и конкретна, но същевременно и изпълнима. Поставя се акцент върху здравеопазването и социалната помощ, инфраструктурата, туризма, земеделието, както и новите възможности за развитие и работа за младите хора. Най-важното е да не се спира подема, в който се намира общината и да се надгражда постигнатото.

 

-Каква кампания ще водите?  

-Ще водя изцяло позитивна кампания, съпътствана от много срещи с жителите от населените места. На тези срещи ще представя своите виждания за развитие на общината и същевременно да науча техните проблеми и евентуално съвети и препоръки, защото с общи усилия можем да постигнем повече.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I