„Оползотворяването на туристическия потенциал и опазване на природните дадености е нужно на Баните. Ясна цел със заложени в програмата решения. Като: реставрация и обособяване на туристически обекти; изграждане на спортно – развлекателен център „Равното” – с.Баните; продължаване на разкопките по археологическите обекти; изграждане на ски-влек на територията  на общината“.

Това обяви кандидатът за кмет от ДПС на родопската община Ферад Емин.

„Пандемията подложи на безпрецедентен натиск туристическия сектор. Целият бранш е изправен пред несигурни перспективи. Но туризмът и през следващите години от своето развитие ще се утвърждава като приоритетен и водещ отрасъл за икономиката на България, и в частност за нашия регион“, посочи Емин.

В програмата му са заложени „Обособяване на еко пътеки за пешеходен и велосипеден туризъм; на веломаршрут с. Давидково – връх Свобода; на екопътека с. Баните – с. Оряховец – местност водопада; популяризиране на туристическите дадености.

„Общината трябва да участва в проекти за популяризиране на здравния и балнеотуризма, туристически борси и изложения, да поддържа чиста и безопасна околна среда. Това се постига също така с почистване на коритата на реките в населените места, разделно събиране и рециклиране на отпадъци“, убеден е кандидатът за кмет.

Община Баните разполага с чудесни условия, за да развива разнообразен и доходоносен туризъм, което от своя страна има съществено значение за генерирането на ценни приходи за икономиката на общината. Ето затова нашите усилия ще бъдат насочени към развитието на "Баните като любима дестинация за целогодишен туризъм!“. В същото време ще наблегнем и върху необходимостта от опазване на околната среда. А съчетаването на двата компонента ще спомогне за развитието на еко, приключенския и балнеоложкия туризъм – видовете туризъм, които са най-силно застъпени в общината“, посочи още Ферад Емин.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I