Архимандрит Висарион ще носи титлата „Смоленски“. Това реши Светият Синод на Българската православна църква.

Заседанието бе председателствано от патриарх Неофит.

Наречението на архимандрит Висарион бе извършено в Синодалната палата, а епископската хиротония  ще се извърши на 21 февруари, от 9,30 часа, в Митрополитския храм „Св. Марина” в Пловдив.

След хиротонията епископ Висарион ще продължи своето служение като втори викарий на Пловдивския митрополит.

Хиротонията (от гр. ръкополагане) се извършва в св.олтар и тогава върху избрания се предава Божествена благодат. Предаването на властта от епископ на епископ е израз на така важната в Христовата църква апостолска приемственост.

Архимандрит Висарион (Георги Павлов Гривов) е роден на 6 юли 1971 г. в гр. Пещера. Произхожда от религиозно семейство. Основното си образование завършва в ОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Пещера, а средното си образование е завършил в гр. Пазарджик. През учебната 1994/5 г. е завършил двугодишния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. През 2002 г. е завършил Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Постриган е за монах на 4.11.2002 г. в манастира „Св. Троица“ – Кръстова гора, и ръкоположен за иеродякон на 25.11 и за иеромонах на 27.11.2002 г. от приснопаметния Пловдивски митрополит Арсений. Духовен старец му е Плевенския митрополит Игнатий. Назначен за игумен на манастира „Св. Троица“ на Кръстова гора на 1.4.2004 г. Отличен с офикия „Архимандрит“ от Пловдивският митрополит Николай на 26.7.2007 г. Назначен за архиерейски наместник на Смолянската духовна околия на 1.6.2010 г.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I