Архиерейска съборна света Литургия  оглави митрополит Антоний  в  храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян. По време на богослужението Пловдивският митрополит Николай  въдвори новоръкоположения Смоленски епископ Висарион.  „Голяма е радостта ни, че днес Бог определи да бъдем свидетели и участници в това духовно тържество за епархийската ни църква и за богоспасяемия град Смолян. Църквата постави Смоленски епископ Висарион тук при вас в църквата „Св.Висарион Смоленски“, а свети свещеномъченик Висарион е покровител на вашия град и Родопите“, посочи в словото си владиката Николай. Той уточни, че епископ Висарион ще продължи да изпълнява своето духовно архипастирско служение и административни ангажименти  като негов помощник. Пловдивският митрополит се обърна към новия епископ с думите: „Епископското звание е велико за това с отеческа грижа да просвещаваш пасомите в истинската ни вяра и да ги топлиш с любовта си. Имаш примера на Св.Висарион, жертвения архипастир, изповедника на вярата ни. Той да ти бъде вдъхновител и опора в живота. Да продължиш неговото дело.“

В дните на изпитания и пандемия не се страхувайте, призова миряните, митрополит Николай. Имайте вяра в Бога, защото Бог е лекар на лекарите. Той да ви пази. Съобразявайте се  и  с всичко онова, което  разпорежда светската власт, посочи още той.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I