Уважаеми жители на община Баните,

По нещастно стечение на обстоятелствата, съдбата много скоро пак ни изправи пред Вас, за съжаление такъв е живота, колкото е ценен и пъстър, толкова жесток и непредсказуем.

Общината е малка, всички се познаваме, знаем до болка житейските си истории. В личен план за себе си ще кажа, че през целия си живот съм живяла в Баните, смятам тук  да отгледам и децата си,  да посветя знанията и уменията си, и с общи усилия да тръгнем в посока на подем.

Сигурна съм, че никой по свое желание не напуска големите бели къщи, които родителите ни са построили с толкова труд. Но липсата на работа, невъзможността за развитие, принуждава масово семействата и по – голямата част от младите хора да потърсят препитанието си навън .

Пред вас сме изправени трима кандидати. И двамата ми опоненти са ползват с уважението ми, имат своите преимущества.

Ако ми бъде дадена възможност да управлявам общината, смятам да съсредоточа всички сили – моите и на администрацията, в това да подобрим част от сградния фонд, за да предложим добри условия на труд и на инвеститорите, последствие и на работниците.  Това е единствения начин да задържим  хората, които все още продължават да живеят тук. Силно се надявам, че нещата в държавата ни ще се развият в положителна посока, за да се завърнат всички наши изселници отново по родните си места.

Но за да се завърнат, ние не трябва да изоставяме общината, а създадем всички необходими условия, които предлагат на нашите изселници западните страни.

Повече от 20 години в тази насока не се прави нищо, което е причината за обезлюдяването на родния ни край. Идват инвеститори, но се сблъскват със сурова действителност – руини, в които трябва да инвестират лични средства, за да ги подобрят и направят годни за развитие на дейността си.  Условията и безразличието от страна на общинското ръководство отблъскват всеки, който има желание да развива дейност на територията на общината. 

Смятам да променя този подход, да търся инвеститори, които не просто ще работят на територията ни, а в лицето на общинското ръководство ще срещат пълна подкрепа в начинанията си,  в името на отварянето на работни места и справедливо заплащане.

Друг особено наболял проблем е липсата на аптека в близост до селата Давидково, Стърница, Вълчан дол, Загражден и по-малките до тях населени места. Бях потърсена от загрижени млади хора, които имат намерение да инвестират в такава аптека. Ще  направя всичко възможно  инвестицията да се случи, да дадем шанс на населението да имат по – лесен достъп до тази услуга.

Успоредно ще участваме с проекти по всички европейски програми, по които общината може да бъде бенефициент. В момента тези ресурси не се използват пълноценно.

Това в общи линии са целите, които поставям сама пред себе си за периода оставащ до края на мандата. За съжаление,  не всички имат възможност да ползва социалните мрежи, ще се радвам на пряк контакт, за да чуя лично проблемите Ви и да търсим начин за решаването им.

С обич: Диана Фиданова – Кандидат за кмет на община Баните

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I